26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ομπάμα

από fimotro

screenshot-68Την πόρτα του Προεδρικού μεγάρου πέρασε πριν από λίγα λεπτά ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος τώρα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Tον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχεται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και θα ακολουθήσει η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο διάλογο μπροστά στις κάμερες καλοσώρισε τον Αμερικανό πρόεδρο »της μεγάλης και φίλης χώρας που διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση του ανθρώπου της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για την αλληλεγγύη στην ανθρωπιστική και οικνοομική κρίση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε για την δέσμευση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Ελλάδα είναι υπερ της ταχείας επίλυσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο. «Το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο δεν αποδέχεται στρατεύματα κατοχής ούτε και εγγυήσεις. Αν το δεχόμασταν αυτό θα ήταν αρνητικό προηγούμενο για την ΕΕ».

Αδιανόητη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης γιατί αν αυτό συνέβαινε θα ήταν υπό αμφισβήτηση τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχρια, ο Πρ. Παυλόπουλος και ο Μπ. Ομπάμα θα παρουσιάσουν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως θα εισέλθουν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα