26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Νέες νουθεσίες Κοντονή στους δικαστές…

από fimotro

Έκκληση στις δικαστικές ενώσεις να περιορίσουν τον λόγος σε επιστημονικά ζητήματα και να μην πολιτικολογούν έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, συνέστησε… αυτοσυγκράτηση: «Κάνω έκκληση στις δικαστικές ενώσεις να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση. Τελευταία, βλέπω ενώσεις που έπρεπε να προσφέρουν τεκμηριωμένο έργο, να πολιτικολογούν και να βρίσκονται σε μεγάλο διχασμό. Να περιορίσουν τον λόγο τους σε επιστημονικά θέματα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών στην «παρέμβαση» της Βασιλικής Θάνου, υπερασπίστηκε την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου: και προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού :«Η κυρία Θάνου εξέφρασε την επιστημονική της άποψη και ως πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν νομίζω ότι χρειάζεται και κανένα τεκμήριο ότι είναι έντιμη. Αν πλέον ούτε οι επιστημονικές εκφράσεις πρέπει να εκφράζονται, τότε κάτι λάθος γίνεται, κάπου λάθος πάνε».

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, υποστήριξε: «Δεν είναι έρευνα της κυβέρνησης, δεν παίρνει η κυβέρνηση μαρτυρικές καταθέσεις για να τις αποδίδονται ευθύνες. Είναι ντροπή να ακούγεται αυτό από επίσημα χείλη. Αν οι ανακριτές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης να τους ελέγξουν».

Διευκρίνισε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε τι περιλάμβανε η δικογραφία και πως από δημοσιογραφικές έρευνες προέκυψαν οι εκτιμήσεις ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο», ενώ πρόσθεσε: «Η έρευνα αυτή για την οποία έχουν γραφτεί πολλά άστοχα και κακόβουλα, δεν διεξάγουμε εμείς την έρευνα. Θα πρέπει να αναλογιστούν τι κακό κάνουν στην ίδια τη Δικαιοσύνη που πριν μερικές εβδομάδες έλεγαν ότι είναι άμεμπτη».

Σχολιάζοντας τις μηνύσεις που κατέθεσαν πολιτικοί που εμπλέκονται στη δικογραφία της Novartis, τόνισε: «Οι μηνύσεις θέλουν να στοιχειοθετήσουν μια απαλλαγή στο μέλλον και να τρομοκρατήσουν τους μάρτυρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα