Νέες απειλές της Αγκυρας στον Πρόεδρο πάνω από τις Οινούσσες!

από fimotro

Τέλος δεν έχει η τουρκική προκλητικότητα, η οποία μάλιστα τα τελευταία 24ωρα εντείνεται προς κάθε κατεύθυνση. Οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην περιοδεία του στα ακριτικά νησιά, άκουσαν στις 09:35 σήμερα το πρωί και στις 09:37 δυο φορές τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο! Την ώρα εκείνη πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, η οποία έχει βρεθεί τα τελευταία δυο χρόνια στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας. Οι πιλότοι δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά. Την ίδια ώρα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στις 10:00 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν. Λέσβου-Ν. Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση στις 10:23 στις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων. Τα μαχητικά πέταξαν σε ύψος 8.900 ποδών και στη συνέχεια εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:27 μεταξύ Σάμου και Κω. Σε όλο το διάστημα της παρανόμου εισόδου των τουρκικών μαχητικών στο FIR Αθηνών και λόγω της «γειτνιάσεως» του προεδρικού ελικοπτέρου στον αέρα βρίσκονταν για κάθε ενδεχόμενο τα ζευγάρια των αεροσκαφών ετοιμότητος τόσο της Σκύρου όσο και της Λαρίσης.

Στο Καστελόριζο το Τσεσμέ
Όλα αυτά μετά τη χθεσινή διπλή πρόκληση και πάλι σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κινήσεις της Άγκυρας δείχνουν ότι είναι αποφασισμένη να αντιδρά διαρκώς. Οι προκλήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην Κύπρο, καθώς επιχειρείται μεταφορά της έντασης και στην περιοχή του Καστελόριζου και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μετά την χθεσινή πρωτοφανή διπλή τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι τουρκικές αρχές, όπως γράφει το «mignatiou.com» εξέδωσαν την NAVTEX 710/17 με την οποία ανακοινώνουν ότι το σκάφος TCG Cesme θα πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στο διάστημα 22-25 Ιουλίου «εκτός ξένων χωρικών υδάτων» σε μια περιοχή που ορίζεται από συντεταγμένες που επικαλύπτουν μέρος της Ελληνικής περιοχής ευθύνης για έκδοση NAVTEX και αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η περιοχή που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα είναι νότια του Καστελόριζου και μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου στο τμήμα εκείνο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το οποίο αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία και μάλιστα για σημεία της περιοχής αυτής έχει δημοσιευθεί από το 2012 στην τουρκική Εφημερίδας της Κυβέρνησης «άδεια» παραχώρησης ερευνών στην τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα