26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Νέα αναβάθμιση της Κυπριακής οικονομίας από τον την Fitch

από fimotro

Σε νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου, αυτή τη φορά σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» προχώρησε η Fitch, με θετικό outlook.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση της αξιολόγησης αντανακλά, μεταξύ άλλων, την ισχυρή βελτίωση των επιδόσεων και των προοπτικών των δημόσιων οικονομικών της χώρας, καθώς και την διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης και την συνεχή υπεραπόδοση της ανάπτυξης του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα, όμως, με την Fitch, η μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξη παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αν και η ισχυρή δυναμική ανάπτυξης δημιουργεί ένα ευνοϊκό υπόβαθρο για την απαραίτητη απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο η ταχύτερη εκκαθάριση υποθηκών που σχετίζονται με προβληματικά δάνεια θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάκαμψη λόγω μιας πιο αδύναμης κατανάλωσης από τα νοικοκυριά βραχυπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα