26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μπορείς να επιστεύεσαι ΜΜΕ που πρωταγωνιστούν σε fake ειδήσεις και ανύπαρακτα σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι;

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Εντύπωση μου προκάλεσε χθες βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «μέγα» σκάνδαλο της εποχής του αιώνα και κατάπιε… τη γλώσσα του. Αντίθετα, τα άλλα κανάλια, όχι μόνο το είχαν πρώτο θέμα αλλά του έδωσαν και μεγάλη έκταση λόγω και του πολιτικού ενδιαφέροντος. Ο ALPHA έδωσε απλά την αθωωτική απόφαση στις 19:45, δέκα λεπτά πριν το τέλος του δελτίου προτελευταία είδηση 35΄΄ δευτερολέπτων.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου προς τιμήν του, αναγνώρισε το λάθος, που και ο ίδιος είχε παρασυρθεί αναφερόμενος στις κατηγορίες εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του αιώνα και το πρόβαλε ανάλογα, γι΄αυτό όπως είπε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πριν από τις οριστικές δικαστικές αποφάσεις.

Ποιοι όμως κατασκεύασαν το σκάνδαλο; και ποιες ήταν οι συνέπειες αυτού του υποτιθέμενου σκανδάλου και έφερε στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου με τα «λεφτά υπάρχουν» και τα γνωστά αποτελέσματα που βιώνουμε μέχρι σήμερα; Ποια συμφέροντα εξυπηρέτησαν;

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή θα δούμε ότι η ιστορία του Βατοπεδίου για ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ δημοσίου και της Μονής ξεκίνησε το 2003 με υπογραφές των δυο υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ, Δρύ και Φωτιάδη. Αυτή τη διαδικασία συνέχισε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Το καλοκαίρι του 2008 φουντώνει η ιστορία του Βατοπεδίου καθώς ο Κώστας Καραμανλής έχει κερδίζει για δεύτερη τετραετία τις εκλογές έναν χρόνο πριν. Είναι η εποχή που τα διαπλεκόμενα κάνουν δυναμικά την εμφανισή τους. Ο επιχειρηματίας της Interamerican και του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, παραπέμπετε στη δικαιοσύνη για οικονομικές ατασθαλίες και 6 κακουργήματα.

Τον Δεκαπενταύγουστο μεταβαίνει εσπευσμένα στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας που είναι ανταγωνιστικό του Βατοπεδίου και στη συνέχεια επισκέπτεται και μοναστήρια του Αγίου Όρους. Την ίδια εποχή κατηγορούμενος για ένα κακούργημα είναι και ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού(υπόθεση Α. Αιμιλιανός Πόρτο Χέλι).

Από τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη ο Alpha, τη Μονή Βατοπεδίου, κάνει πρώτο θέμα, και για ένα σχεδόν τρίμηνο το 80-90% του ενημερωτικού του δελτίου αναφέρεται σε σκάνδαλο που καλύπτει η κυβέρνηση Καραμανλή. Πρωταγωνιστής της παρουσίασης ως σκανδάλου του αιώνα με δήθεν αποκαλύψεις εμφανίζεται κάθε βράδυ ο Δήμος Βερύκιος και ο
Κώστας Βαξεβάνης στον Alpha. Το θέμα του Βατοπεδίου παίζει σε όλα τα κανάλια και τον Τύπο πολύ ψηλά και καθημερινά αφού όλοι έχουν «πειστεί» ότι είναι σκάνδαλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Καρχιμάκης, Ρόβλιας, κ.α.) παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα. Τα ιδιωτικά κανάλια βγάζουν διμοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να πέφτει σε ποσοστά και να ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA με υπονοούμενα, φήμες, και σενάρια για την υπόθεση, με μυρωδιά σκανδάλου.

Η υπόθεση Βατοπεδίου παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Ο Ρουσόπουλος εμφανίζεται ως ένας από τους εμπλεκόμενους του σκανδάλου και αναγκάζεται κάτω από την πίεση της κινοβουλευτικής ομάδας που αριθμεί 152 βουλευτές σε παραίτηση.

Το ΠΑΣΟΚ θριαμβολογεί και κάνει σημαία του το Βατοπέδι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Στην σκανδαλολογία συμμετέχουν και όλα τα ΜΜΕ και ο Τύπος, κατηγορώντας μάλιστα κυβέρνηση και ηγούμενο Εφραίμ για κρυφές συναλαγές και διαπλοκή.

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα τότε, από τα «επίκαιρα» του Κώστα Βαξεβάνη που έχει απολυθεί από τον Alpha(πιθανόν να μην έκανε καλά τη δουλειά του για το Βατοπέδι-σήμερα εκδίδει το «Documento» με, η χωρίς Καλογρίτσα και άλλα διαπλεκόμενα αλλά αξιόπιστη δημοσιογραφία… λασπολογίας.

Με υπότιτλο: «Ράσα, σπέρμα, αίμα και πολιτική από τις προφητείες και τις ενοράσεις έως την πολιτική διορατικότητα», γράφει:
«Αν o σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε ναι, στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν πολλοί «άγιοι». Το σκάνδαλο δεν είναι πως μερικοί μοναχοί μπέρδεψαν το προσευχητάρι με τα μπλοκ επιταγών. Είναι ακόμη πιο βαθύ. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ένα παραθρησκευτικό σύστημα, γαντζωμένο πάνω σε αυτούς που ασκούν ή που θέλουν εξουσία, ονειρεύεται παντοκρατορίες, υπόσχεται με «προφητείες» και απειλεί όχι με την εικόνα του διαβόλου, αλλά με αυτή της δικής του μορφής και δύναμης. Ο αποκρυφισμός, οι συνωμοσίες, τα απλοϊκά κηρύγματα, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί, ο υποκριτικός ευσεβισμός, συναντούν την κοσμικότητα, τις δημόσιες σχέσεις, τη λαϊκή ανασφάλεια και πάντα το χρήμα. Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, και πολύ περισσότερο η ιστορία των πρωταγωνιστών του, αποδεικνύει πως στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις τα χειρότερα πράγματα, επικαλούμενος τα καλύτερα και αποσκοπώντας στα πάντα. Εν ολίγοις, όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο περισσότεροι θα το πιστέψουν…»

Για αυτό το δημοσίευμα και πολλά άλλα του Κώστα Βαξεβάνη καταδικάστηκε από από το πολυμελές πρωτοδικείο για συκοφαντική δυσφήμιση της Μονής Βατοπεδίου με 10.000 ευρώ τα οποία πήγαν στην ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Με το βάρος του δήθεν σκανδάλου του Βατοπεδίου και τα «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου, με όλα τα ΜΜΕ να χτυπούν τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές και οδηγεί την Ελλάδα στην κρίση και φτωχοποίηση ανακόπτοντας μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η Απόφαση του εφετείου ήταν αθωωτική για όλους. Σκάνδαλο δεν υπήρχε. Η λάσπη που έπεσε δεν κόλλησε. Θα πληρώσει κάποιος σε αυτόν τον τόπο η τα ΜΜΕ και ο Τύπος θα δημιουργούν σκάνδαλα μαζί με πολιτικούς αντιπάλους εκβιάζοντας εκλεγμένες δημοκρατικές κυβερνήσεις και πολιτικούς;

Ο Δήμος Βερύκιος πάντως δεν ζήτησε συγνώμη ούτε εμφανίστηκε στο χθεσινό δελτίο του Alpha να μιλήσει για το μεγάλο σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει. Στις 13 Φεβρουαρίου, τον προηγούμενο μήνα βρέθηκε όμως στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες: Ο Δήμος Βερύκιος και ο Γέροντας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, είχαν την ευκαιρία επί μακρόν να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την Εκκλησία.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι ο Δήμος Βερύκιος στο τέλος της συνάντησης, ζήτησε από τον Γέροντα Εφραίμ την ευχή και ευλογία του, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό για το τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γέροντα Εφραίμ. Λέτε να γνώριζε την απόφαση και πήγε να ζητήσει συγνώμη γιζα τα όσα του είχε…σύρει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα