26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μπακογιάννης: Βιώνουμε μια συστημική αποτυχία στο χώρο της υγείας

από fimotro

«Βιώνουμε μια συστημική αποτυχία στο χώρο της υγείας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την είδηση για έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο κ. Μπακογιάννης σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρειά του, κάνοντας λόγο για κέντρα υγείας χωρίς θέρμανση, και για περιφερειακά ιατρεία με ελλείψεις σε οξυγόνο ή γάζες. «Το νοσοκομείο Λαμίας αναγκάστηκε να αναστείλει τις επεμβάσεις γιατί δεν είχαμε αναισθησιολόγους. Είναι ασύλληπτο… Δίναμε μάχη για να ξανανοίξει η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο της Άμφισσας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε πάντως ότι πρόβλημα στο νοσοκομείο Λαμίας πάει να ομαλοποιηθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να εξυπηρετούνται όχι μόνο έκτακτα περιστατικά, αλλά και κανονικές εγχειρήσεις. «Χωρίς αναισθητικό δεν μπορείς να κανείς τίποτε… Χρειάζονται προσλήψεις ή μετατάξεις» δήλωσε.

«Είχα έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, είναι αλήθεια ότι έχουν κινητοποιηθεί όλοι, άλλα είναι δομικό το πρόβλημα, δεν έχει να κάνει με τον Χ υπουργό ή τον Ψ υφυπουργό» τόνισε. Ο Καλλικράτης αρχικά προέβλεπε μεταφορά αρμοδιοτήτων υγείας στις περιφέρειες είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα