26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μηχανισμό που θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών επιδιώκει η κυβέρνηση

από fimotro

Η διαφωνία αφορά τις διαφορετικές προβλέψεις των θεσμών σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019, αναφέρουν από την κυβέρνηση και σημειώνουν πως αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός, ο οποίος θα ενοποιεί τις προβλέψεις των θεσμών, την ίδια στιγμή που θα τηρεί τα συμφωνηθέντα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Επισημαίνεται ότι στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός της θετικής ανατροπής των αρχικών δυσοίωνων προβλέψεων των δημοσιονομικών στόχων, τόσο για το 2015 όσο και για το 2016.
Επισήμανε ειδικότερα ότι τόσο οι προβλέψεις για τον δημοσιονομικό στόχο για το 2015 διαψεύστηκαν θετικά για την ελληνική οικονομία, όσο και ότι το 2016 «παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ως συνήθως του ΔΝΤ και παρά την αβεβαιότητα που το ίδιο προκάλεσε στη διαπραγμάτευση» με τις παράλογες απαιτήσεις του, «το 2016 κλείνει με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα», δηλαδή με πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω του 3%, εξηγώντας ότι ήδη έχει επιτευχθεί από το 2016 ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θέτει το πρόγραμμα για το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα