26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου

από fimotro

H ΝΔ ήταν και είναι μια υπεύθυνη παράταξη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος.

Για το ζήτημα των Σκοπίων είπε πως θέλει να είναι ξεκάθαρος: η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης. Προς το παρόν, το μόνο που βλέπουμε είναι ένα θέατρο σκιών, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον ΥΠΕΞ να λέει χθες ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία μόνο στα Ελληνικά. Λες και μπορούμε εμείς να επιβάλλουμε σε ξένες χώρες να μιλήσουν τη γλώσσα μας».

«Αστεία πράγματα για μια πολύ σοβαρή υπόθεση».

Όπως τόνισε, «η χώρα έχει εθνική γραμμή, αυτή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή. Προφανώς αυτή είναι και η θέση της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως θύμισε, το 2007 η τότε κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις εθνικές θέσεις και «το ελάχιστο που έχει να κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του, γιατί το θέμα δεν αφορά μόνο την ονομασία».

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία αποσπασματική λύση, που δεν αντιμετωπίζει το θέμα στο σύνολό του, τόνισε και αναφέρθηκε και στο θέμα με λυτρωτικά μηνύματα των γειτόνων.

Σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια δείχνει πιο διαλλακτική στα λόγια και αυτό είναι θετικό αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και με έργα. Πρέπει να παράλληλα να δείξει ότι μπορεί να επιβάλει μια λύση στο εσωτερικό της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τα κόμματα και τον λαό. «Χωρίς γνώση των παραμέτρων δεν μπορεί να γίνει σοβαρή τοποθέτηση από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Η οικονομία

Η χρονιά είναι καθοριστική για την Ελλάδα, τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση έβαλε πρώτα τη χώρα σε περιπέτεια και μετά τη βύθισε σε μια κρίση πρωτόγνωρη.

«Το κράτος αποτελεί εργαλείο αυταρχισμού. Δεν λειτουργεί πλέον ως αρωγός του ανυπεράσπιστου απέναντι στην ανομία και την καταστροφή πολίτη. Η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά».

Πρέπει να φύγουν και επειδή το ξέρουν, ο κος Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να δίνει συνεχώς τη διαβεβαίωση ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, τόνισε.

Μίλησε για καταστροφική πολιτική, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν τα σπασμένα Τσίπρα-Καμμένου. Όπως είπε, η έξοδος από το πρόγραμμα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, που δεν μπορούν να αφεθούν σε μια ανεύθυνη και ανίκανη κυβέρνηση.

«Το 2018 ήρθε με σχεδόν 2 δισ. επιπλέον μέτρα, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ και επιδόματος θέρμανσης. Με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και έχουν το θράσος να λένε ότι η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς νέα μέτρα», τόνισε.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «το “φύλλο πορείας” της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή. Την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται άλλο ένα 18%. Την 1η Ιανουαρίου του 2020, μειώνεται και το αφορολόγητο. Αυτή είναι η περίφημη “καθαρή έξοδος”».

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι για να μπορεί η χώρα να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια από τις αγορές απαιτείται ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και εμπόδια στις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει, υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα