Με τις ψήφους των Ευρωσκεπτικιστών οι κεντροδεξιοί “πήραν” άνετα και το Ευρωκοινοβούλιο!

από fimotro

63f0180fc6f016c4bf128858404de8b7Ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήταν ο νικητής στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Ιταλός θα διαδεχθεί τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς και πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει πρόεδρο στο Συμβούλιο Κορυφής, πρόεδρο στην Κομισιόν και πρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Η εκλογή του Ταγιάνι επιτεύχθηκε με τις ψήφους δεκάδων Ευρωσκεπτικιστών. Αυτοί είναι που έβγακαν τον Ταγιάνι πρόεδρο του Ε.Ε., έναν πολιτικό “παιδί” του Σ. Μπερλουσκόνι που ήταν επί χρόνια Επίτροπος στην Ε.Ε.

epa02536545 EU industry and entrepreneurship Commissioner Antonio Tajani, from Italy, speaks at a news conference on the Galileo mid-term review, during the plenary session of the European Parliament in Strasbourg, France, on 18 January 2011. The CEO of German satellite company OHB-Technology, Berry Smutny, was fired four days after a WikiLeaks document revealed Smutny's candid comments on the European Galileo satellite project. EPA/CHRISTOPHE KARABA

Ο κεντροδεξιός και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίβλιο Μπερλουσκόνι, Αντόνιο Ταγιάνι εξελέγη πολύ άνετα νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον τέταρτο γύρο των ψηφοφοριών. Ο Ταγιάνι έλαβε 351 ψήφους στον τέταρτο γύρο, έναντι 282 του κ. Πιτέλα! Προηγήθηκε απόσυρση της υποψηφιότητας του Γκι Φερχόφσταντ και συμμαχία των Φιλελευθέρων με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με στόχο την εκλογή Ταγιάνι. Τον Νοέμβριο του 2016, ο κεντροαριστερός Γερμανός Μάρτιν Σουλτς είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στην προεδρία του σώματος, ανοίγοντας τον δρόμο για αλλαγή φρουράς.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1953 στη Ρώμη και σπούδασε νομικά στην ιταλική πρωτεύουσα. Διετέλεσε αξιωματικός της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ αργότερα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Il Giornale, η οποία ελεγχόταν από την οικογένεια Μπερλουσκόνι. Υπήρξε εις εκ των ιδρυτών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia, ενώ στην πρώτη κυβέρνηση του Καβαλιέρε διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου. Εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1994, ενώ συμμετείχε σε πολλές επιτροπές του Σώματος μέχρι το 2008, όταν και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Το 2009, στη δεύτερη Επιτροπή Μπαρόζο ανέλαβε Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας. Στα τέλη του 2016, ο Αντόνιο Ταγιάνι έλαβε το χρίσμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από μυστική ψηφοφορία. Εκτός από ιταλικά, ο Ταγιάνι μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Τα αποτελέσματα των τεσσάρων γύρων για τους δύο βασικούς ανθυποψηφίους

– Πρώτος γύρος
Αντόνιο Ταγιάνι: 274
Τζιάνι Πιτέλλα: 183

– Δεύτερος γύρος
Ταγιάνι 287 (+13)
Πιτέλα: 200 (+17)

– Τρίτος γύρος
Ταγιάνι: 291 (+4)
Πιτέλα: 199 (-1)

– Τέταρτος γύρος
Ταγιάνι: 351
Πιτέλα 282

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα