26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Με μπλόκο της δόσης απειλεί η Ισπανία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

από fimotro

Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε με τη δίωξη κατά συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που χειρίστηκαν την υπόθεση του sale & lease back 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά τις δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Luis de Guindos (φωτ.), ο οποίος είπε ότι το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ, αν η Ελλάδα δεν δώσει αμνησία σε αξιωματούχους που κατάγονται από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ασκήθηκαν διώξεις κατά των τριών στελεχών για την υπόθεση που ακόμα εκκρεμεί.

«Αν δεν υπάρξει οριστική λύση για την υπόθεση των τριών ειδικών, το Eurogroup θα μπλοκάρει τη δόση», είπε ο Luis de Guindos, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το θέμα που ανέκυψε με τους τρεις ειδικούς (του ΤΑΙΠΕΔ), εντός του πλαισίου της νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα