26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε πλοίο που προσάραξε σε βραχονησίδα της Μυκόνου

από fimotro

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μύκονο, όπου άνδρες της ΕΜΑΚ και δύτες προσπαθούν να προσεγγίσουν την βραχονησίδα Τραγονήσι, όπου έχουν βρεί καταφύγιο 12 αλλοδαποί του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA που προσάραξε από χθες το βράδυ.

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο φορτωμένο με 2.700 τόνους αλεύρι, έχει πάρει νερά στο μηχανοστάσιό του.

Οι ναυτικοί – 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν -, βρήκαν καταφύγιο σε σπηλιά σε δυσπρόσιτο σημείο της βραχονησίδας, όπου εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού που προσπαθούν να τους προσεγγίσουν και να τους διασώσουν.

Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού απογειώθηκαν από τη Ρόδο για την διάσωση, ωστόσο από χθες το βράδυ δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και επέστρεψαν πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα Σινούκ μεταφέρει ομάδα επτά ατόμων της EMAK και δύτες του Λιμενικού που προσπαθούν από το πρωί να προσεγγίσουν την περιοχή και να αποβιβαστούν στην βραχονησίδα προκειμένου να μεταφέρουν τους 12 αλλοδαπούς σε σημείο που να μπορεί να τους παραλάβει το Σούπερ Πούμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα