26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Λύση για το Ελληνικό χρέος μετά τις Γερμανικές εκλογές βλέπει και ο Μπαρόζο

από fimotro

Σε περιόδους κρίσης, όταν διακυβεύονται θεμελιώδη εθνικά συμφέροντα, τα κόμματα πρέπει να συνεργάζονται στο πλαίσιο ενός εθνικού συμβιβασμού, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας όπου, αντιθέτως, υπήρξαν «αχρείαστες πολιτικές κόντρες» που κόστισαν πολλά στην ελληνική κοινωνία, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμά πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ εταίρων και Ελλάδας, αν και σημειώνει ότι ουσιαστική λύση για το θέμα του χρέους θα έρθει μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, δηλώνει ευθέως ότι το ενδεχόμενο Grexit δεν έχει εκλείψει πλήρως, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σήμερα η Ευρωζώνη είναι θωρακισμένη σε σύγκριση με την περίοδο 2011-2012 όταν μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μια συστημική πρόκληση για όλους.

Πάντως, περιγράφει ένα ευοίωνο μέλλον για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεν σημερινή κυβέρνηση, μετά την αρνητική εμπειρία του παρελθόντος και τη ζημία που υπέστη η χώρα, έχει γίνει περισσότερο ρεαλιστική, ενώ οι προοπτικές που διανοίγονται είναι για μεγαλύτερη αφοσίωση σε μεταρρυθμίσεις από ό,τι στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα