26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κώστας Γαβρόγλου: Τα εχω χαμένα με την Ευρώπη όπως είναι τώρα

από fimotro

Αλλαγέςnorth στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98 , ανέφερε οτι το εθνικό απολυτήριο ειναι εντελώς απαξιωμένο στην κοινωνία δεν προσφέρει τίποτε
απολύτως ενώ οι δυο τε
λευταίες τάξεις του λυκείου χρειάζονται σοβαρή αναβάθμιση. Ο υπουργός παιδείας σημείωσε οτι ειναι απάνθρωπο το  σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστημία και για αυτο σχεδιάζονται αλλαγές στην οποίες  ομολογούν και τα αλλα κόμματα οτι υπάρχει ανάγκη για να γίνουν.  Επίσης ο κ. Κ. Γαβρόγλου σημείωσε οτι στις αλλαγές αυτές σχεδιάζεται στο πρώτο χρόνο των ΑΕΙ να υπάρχει μεγαλυτερη ευεληξία για να υπάρχει ο κατάλληλος προσανατολισμός του φοιτητή.

Σε οτι αφορά τις πιέσεις απο μέρους των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση , ο υπουργός παιδείας ειπε μεταξύ αλλων : Τα εχω χαμένα που σε επίπεδο ευρωπαϊκής παράδοσης υποτίθεται , η ευρώπη είχε ως αντίληψη τη συμφωνία τώρα αυτοϋπονομεύεται σε τέτοιες πολιτικές.

Παρ´ ολα αυτα, ο ίδιος ειπε οτι δεν βλέπει εκλογές , δεν ειναι στην σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές αλλά αντίθετα προσπαθεί να υπάρχει σταθερότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα