26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κουρουμπλής: Βαρύτατες ευθύνες όποιος οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές

από fimotro

Βέβαιος ότι κανείς δεν τολμά να ρίξει την κυβέρνηση, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το θέμα του χρέους και το προσφυγικό δηλώνει σε συνέντευξή του στο in.gr ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι όποιος οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, θα έχει βαρύτατες ευθύνες.

Επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι ο νόμος Παππά δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός στο σύνολό του και σημειώνει ότι η κυβέρνηση τελικά έκανε πίσω αναζητώντας τη συναίνεση. Παράλληλα, όμως, βλέπει και «προσπάθεια εμπλεκόμενων θεσμών και προσώπων» να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

Για τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό αναφέρει ότι μπορεί να δώσει νέα δυναμική στην κυβέρνηση και αναγνωρίζει ότι πολλές φορές η χημεία των προσώπων με έναν άλλο τομέα μπορεί να είναι πιο παραγωγική.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι μπορεί να υπηρετήσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του στρατιώτη, παραθέτοντας την ίδια ώρα σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια επεξεργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με κυριότερα τις αλλαγές στον Καλλικράτη, τη δημιουργία Μητρώου Πολιτών και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και της διοικητικής διαδικασίας.

Για την κριτική που δέχονται πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τη Χαριλάου Τρικούπη να έχει μέτρο και δηλώνει δικαιωμένος από τον ελληνικό λαό, για τον οποίο λέει ότι εμπιστεύτηκε και θα ξαναεμπιστευθεί «το καθαρό βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα