26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό η ΕΡΤ από τη… σηψαιμία!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Πριν από μερικούς μήνες, η διοίκηση της ΕΡΤ είχε βγει με επίσημο δελτίο Τύπου και υπερηφανευόταν για τη νέα εποχή του φορέα και το νέο πρόγραμμα του καναλιού. Με πομπώδης φανφάρες και «μπούρδες» μιλούσε για ανανέωση ειδήσεων με νέα πρόσωπα, αντικειμενική ενημέρωση, πλουραλισμό και ισομέρεια.

Μιλούσε για αξιοκρατία σε θέσεις κλειδιά και ένα πρόγραμμα που θα αντοποκρινόταν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας από τη λειψυδρία που μαστίζει την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Αντί όλων αυτών που υποσχόταν η ΕΡΤ, φαίνεται βαριά πληγωμένη και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό από τη σηψαιμία με κίνδυνο και να χάσει μέλη του «σώματος» της.

Η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή χρειάζεται επειγόντως έναν εξειδικευμένο… χειρούργο για να αποφευχθεί ο… ακρωτηριασμός. Η δημόσια τηλεόραση έχει μείνει από καπετάνιο και ικανούς αξιωματικούς πληρώματος και μόνο του το χαμηλόβαθμο προσωπικό δίνει τη μάχη για να μην βυθιστεί!!! Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της διοίκησης ή σε άλλες υψηλόβαθμες θέσεις. Ακόμη και η αρνητική αναφορά στα ονόματα θα ήταν τιμητική και γι΄αυτό δεν θα το κάνω.

Σε ποιόν τομέα να δώσεις εύσημα και να πεις «μπράβο». Στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία η το πολιστικό πρόγραμμα; Αν εξαιρέσεις το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ που αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, και τον Φάνη Παπαθανασίου με τον Πάνο Χαρίτο που ξεχωρίζουν με κάποιες από τις εκπομπές τους το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι της δεκαετίας του ΄80 και μάλιστα θυμίζει ασπρόμαυρη και ομιχλώδη εποχή!

Το ψάρι βέβαια όπως λέει ο λαός μας βρομάει από το κεφάλι, άρα τι να σου κάνει και το υπόλοιπο σώμα. Όταν ο καπετάνιος δεν εμπνέει, δεν έχει φαντασία, δύναμη και αυτοπεποίθηση το πλοίο θα βουλιάξει. Αν ρίξεις μια ματιά στη σύνθεση της διοίκησης των γενικών διευθυντών και στελεχών θα καταλάβεις το επίπεδο της μειωμένης πνευματικής αντίληψης και ικανότητας αυτών των προσώπων να ηγηθούν ενός φορέα που αντικατοπτρίζει την ανανέωση.

Όταν βέβαια έχεις μια ανίκανη κυβέρνηση, που έχει απομακρυνθεί ολοκληρωτικά από την κοινωνία και μέσα από την ανικανότητά της έχει τοποθετήσει σε ΔΕΚΟ και φορείς, πρόσωπα μειωμένης πνευματικής και διοικητικής ικανότητας και αντίληψης, πως θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ΕΡΤ.

Επειγόντως λοιπόν εξειδικευμένος χειρούργος στην Αγία Παρασκευή πριν η σηψαιμία φέρει τον ακρωτηριασμό. Κύριε υπουργέ της ψηφιακής πολιτικής, ενημέρωσης και επικοινωνίας, που φρόντισες να κάνεις ολόκληρο υπουργείο για πάρτι σου, που δεν έχουν τολμήσει να κάνουν ανεπτυγμένες χώρες όπως ΗΠΑ και Ευρώπη, μετά την μεγάλη σου επιτυχία με τις τηλεοπτικές άδειες… φρόντισε λίγο και τη δημόσια τηλεόραση.

Η συμφωνία με δανειστές έκλεισε σήμερα το… πρωί μετά από 12ώρες διαπραγμάτευσης. Μάλιστα 5 ώρες λιγότερο από εκείνες τις μαρτυρικές 17 ώρες του καλοκαιριού το 2015 και ως υπουργός ψηφιακής πολιτικής είστε ελεύθερος να πάρετε τις αποφάσεις σας για την ΕΡΤ.

Πιστεύω επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις διαπραγματεύσεις στο ξενοδοχείο πιάνοντας το «Μάη!»- να μην επιβεβαιωθεί η παροιμία: της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει-και στη συμφωνία που προέκυψε, να χρησιμοποιήθηκαν «προφυλακτικά» και να μην μας προκύψουν εγκυμοσύνες και «γέννες» με τερατογενέσεις!!! Αλλά με τη συμφωνία θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα