26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

από fimotro

Κατατέθηκε πριν από λίγο το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι στο πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων θα προβλέπονται πρόσθετες ρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, που σχετίζονται με την παροχή επιπλέον κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), τον καθορισμό των κτιριοδομικών κριτηρίων των αρτοποιείων, την απλοποίηση των λατομικών δραστηριοτήτων, αλλά και την επιτάχυνση υλοποίησης των δημόσιων έργων, θα προστεθούν στις βελτιώσεις που έχουν προέλθει με τους νόμους 4441/2016 για την Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων και 4442/2016 που αφορά την επιτάχυνση αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Επιπλέον αναμένεται να προβλέπεται ένας νέος ενιαίος φορέας, το «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Η Ανώνυμη Εταιρεία του δημοσίου «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (Ε.Κ.ΧΑ.) θα ενσωματωθεί στον νέο οργανισμό, καθώς και τα υφιστάμενα κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα