26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κατασχέθηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο για λαθρεμπόριο καυσίμων στη Λιβύη

από fimotro

Οι λιβυκές αρχές κατέσχεσαν ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόγκο για λαθρεμπόριο καυσίμων και παράλληλα συνέλαβαν και το οκταμελές ελληνικό πλήρωμα.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο LAMAR που είναι νηολογημένο στον Πειραιά και φέρει σημαία του Τόγκο. Οπως αναφέρει το Reuters οι ναυτικές αρχές της Λιβύης κατέσχεσαν το δεξαμενόπλοιο καυσίμων και συνέλαβαν το ελληνικό του πλήρωμα με την υποψία ότι σχεδίαζαν να εισάγουν πετρέλαιο εκτός της βορειοαφρικανικής χώρας,.

«Οι ναυτικές δυνάμεις κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο με σημαία Τόγκο στα χωρικά ύδατα της χώρας, χωρίς άδεια από το κράτος της Λιβύης. Έχει το όνομα LAMAR «, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων, Ayoub Qassem, στο Reuters.

Οπως είπε το LAMAR ανήκει σε ελληνική εταιρεία, τα οκτώ ελληνικά μέλη του πληρώματός του συνελήφθησαν και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον γενικό εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Reuters το LAMAR βρισκόταν στα ύδατα της Τυνησίας πριν διακόψει τον αναμεταδότη του στις 7 Μαρτίου, μια συνήθης τακτική των λαθρεμπόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα