26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Καρέ-καρέ το άγριο λιντσάρισμα του δολοφόνου της εφοριακού

από fimotro

Υπό πολιορκία βρέθηκε από το πρωί το κτίριο 9 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο για να βγάλουν έξω τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη που απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ωστόσο, οι γονείς και συγγενείς της Δώρας, αλλά και άγνωστοι δεν επέτρεπαν την έξοδο του 58χρονου. Φώναζαν «πετάξτε τον από το παράθυρο» και είχαν μπλοκάρει και τις δύο εξόδους του κτιρίου 9.

Τελικά μετά από ολόκληρη επιχείρηση, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον 58χρονο από την… πίσω πόρτα.

Προπυλακίστηκε και ο δικηγόρος του 58χρονου, αρχικά απο τον πατέρα της Δώρας αλλά και από συγγενείς. Σώθηκε απο την επέμβαση αστυνομικών και των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια νεαροί που σταμάτησαν το ταξί, στο οποίο μπήκε ο δικηγόρος, του επιτέθηκαν αλλά σώθηκε και πάλι απο την επέμβαση αστυνομικών. Εκεί βρέθηκε και η μητέρα της Δώρας.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Δείτε πλάνα από την επίθεση στον δικηγόρο από την ΕΡΤ1

Μετά την απολογία του  ο Μανώλης Σοροπίδης προφυλακίστηκε μετά την ομολογία του για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Η κατάθεση του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή πως δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση.

Πάνω από τρεις ώρες ο 58χρονος ήταν μέσα στο κτήριο 9 αφού συγγενείς και πολίτες απειλούσαν να τον λιντσάρουν.

Στις 17:20 το απόγευμα, τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους οργισμένους πολίτες και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων φυγάδευσαν τον 58χρονο από την κύρια είσοδο του κτηρίου.

Δεκάδες συγγενείς φώναζαν κατά του δολοφόνου ενώ νωρίτερα έσπασαν πλεξιγκλάς από τα κιγκλιδώματα.

Ξέσπασε η μητέρα της Δώρας: Φύλαγαν ποιον; Τον δολοφόνο του παιδιού μου;

Η μητέρα της εφοριακού ξέσπασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, όταν κατάλαβε ότι η αστυνομία είχε φυγαδεύσει τον 58χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο της κόρης της από το δικαστήριο.

«Να παραιτηθούν όλοι! Με χτύπησαν οι αστυνομικοί, μου έγδαραν τα χέρια. Είχα το μάρμαρο και εκείνη την ώρα πάω να (σ.σ. η μητέρα της Δώρας κάνει μια κίνηση για να δείξει ότι πήγε να το πετάξει) και μου το πήραν μέσα από τα χέρια. Και με κλώτσησαν και με έσπρωξαν και με ματώσανε».

«Επρεπε να τον αφήσουν σε εμάς (σ.σ. η αστυνομία). Να επανέλθει η θανατική ποινή… Φύλαγαν ποιον; Τον δολοφόνο του παιδιού μου» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Αφησαν αυτόν, άφησαν τον Κουφοντίνα… Ελεος».

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους αν αποδέχεται τη συγγνώμη του δράστη, η ίδια απάντησε: «Δεν δέχομαι καμία συγγνώμη».

Επανέλαβε δε, ότι την υποψία ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι ο 58χρονος παρακολουθούσε τη Δώρα -κάτι που είχε πει η οικογένεια και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από μερικές ημέρες.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα