2 Μαΐου 2024
2 Μαΐου 2024

Καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο υποσχέθηκε ο Τσίπρας

από fimotro

Σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο. «Η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, θα ανοίξουν τον δρόμο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ο δρόμος για να φτάσουμε εδώ ήταν επώδυνος. Ωστόσο, είπε, διανύσαμε αυτόν τον δρόμο φροντίζοντας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους πιο ευάλωτους με μέτρα αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Το 2018 θα είναι σίγουρα καλύτερο από το 2017, τόνισε, μιλώντας για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, με όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο να βρίσκεται στο ακροατήριο.

Θα συνεχίσουμε παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, «γιατί για εμάς το κυρίαρχο δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για δίκαιη ανάπτυξη, αξιοπρεπείς και αξιοπρεπώς αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Το βασικό εργαλείο για αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η δική μας αναπτυξιακή πολιτική που δεν μας υπαγορεύσει κανείς. Αυτή τη φορά «δεν θα αποφασίσει κανείς για εμάς χωρίς εμάς», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναλυτικά αναφορά σε κάθε τομέα της οικονομίας. Δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα ανακοίνωσε δράσεις για την ενίσχυση και τη στήριξη των αγροτών. Απο την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν φυσικά οι αναφορές στα εθνικά ζητήματα και κυρίως στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τονίζοντας «ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης» και ότι «κινούμαστε με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον». Εκανε επίσης επίθεση στη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι στα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ στο πλαίσιο πορείας διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σ.Σ. Fimotro: Καλό το σενάριο περί καθαρής εξόδου. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση δεν αποφασίζουμε μόνοι μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα