Ιερώνυμος: Ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός και ωφέλιμος

από fimotro

«Ο νέος χρόνος να είναι δημιουργικός, ειρηνικός και ωφέλιμος», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την τέλεση της Δοξολογίας για την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς, την οποία τέλεσε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Παρόντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και άλλοι υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, κλήρος και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι τελετάρχης στη Δοξολογία ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Παυλόπουλος σε Ιερώνυμο: Χίλια ευχαριστώ για την αποστολή της Εκκλησίας

Στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίττας της Προεδρικής Φρουράς, απευθυνόμενος προς τον αρχιεπίσκοπο ο ΠτΔ είπε «χίλια ευχαριστώ για την αποστολή της Εκκλησίας».

«Δεν είναι μόνο η προσφορά της σ΄ αυτήν την κρίση. Είναι και η προσφορά της χριστιανικής παράδοσης στον Πολιτισμό μας, στον ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το τμήμα του ευρωπαϊκού Πολιτισμού που οφείλεται στην χριστιανική παράδοση είναι εκείνο που εμπνέει και την Ευρώπη για να διαμορφώσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει σ΄ ολόκληρη την υφήλιο. Τον ρόλο ο οποίος σημαίνει την εμπέδωση των βασικών αρχών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και, ιδίως, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του.

Το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Προεδρικής Φρουράς, «έπεσε» στον Λόχο Ευζώνων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα