26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ετσι πιάστηκαν οι ναρκέμποροι στα Εξάρχεια (φωτό)

από fimotro

Εξαρθρώθηκε πολυμελές εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια αποτελούμενο από 21 μέλη, στην πλειονότητά τους Αλβανοί.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο κύκλωμα που εξαρθρώνεται στα Εξάρχεια το οποίο προσπάθησε να πάρει τα ηνία στην περιοχή ύστερα από την εξάρθρωση του πρώτου μεγάλου κυκλώματος που δρούσε επί σειρά ετών εκεί, το καλοκαίρι του 2016.

Η δράση τους όμως δεν περιορίστηκε μόνο στην διακίνηση ναρκωτικών αφού η ίδια εγκληματική οργάνωση είναι υπεύθυνη και για πλήθος ληστειών και διαρρήξεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών, εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες – κατά περίπτωση – για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών και των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών. Δικογραφία σχηματίστηκε και κατά ακόμη πέντε μελών της οργάνωσης, μεταξύ αυτών και άτομα που είναι έγκλειστα σε φυλακές της χώρας.

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ορισμένα μέλη είχαν αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της διακίνησης, ενώ τα υπόλοιπα λειτουργούσαν ως εκτελεστικά όργανα – «βαποράκια».

Τα «βαποράκια» παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και μετέβαιναν στα σημεία όπου έκαναν τη διακίνηση, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, οι συναλλαγές γίνονταν ύστερα από επικοινωνία με τους πελάτες. Τα «βαποράκια» μετέβαιναν σε προκαθορισμένα σημεία, είτε πεζοί, είτε με μοτοσυκλέτες, τρόπος που θυμίζει «delivery».

Η συμμορία είχε και συγκεκριμένα συνθηματικά:

για ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τι φράσεις «μισό», «ένα», «ολόκληρο» και «πέτρα»

για ποσότητες κάνναβης «μπιτς», «σταφύλι», «πράγμα» ή «πράγματα, «μικρό» ή «μεγάλο», «μπουφάν», «πράσινα παντελόνια»,

για ένα κιλό κάνναβης: «μηχανή» ή «μηχανάκι» και «μπλούζα»,

για χρήματα σε ευρώ: «λεκ» (αλβανικό νόμισμα) και

για χρέος προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών: «γκολ».

Τι βρήκαν οι Αρχές

Στα πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν (25) έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και λοιπούς χώρους όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

23 κιλά κάνναβη,

200 γραμμάρια κοκαΐνη και ποσότητα ηρωίνης,

νοθευτικές ουσίες,

ζυγαριές ακρίβειας,

πιστόλια τύπου « a irsοft»,

μαχαίρια και σουγιάδες

2 αυτοκίνητα,

2 μηχανές,

8.500 ευρώ καθώς και

πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα