26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ερχεται κλιμάκιο του SSM στην Αθήνα για το stress test

από fimotro

Μια πρώτη εικόνα για τις παραδοχές που θα χρησιμοποιήσει ο επόπτης στην επικείμενη άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) στην οποία θα υποβληθούν οι εγχώριες τράπεζες στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου Μαΐου θα πάρουν τις επόμενες ημέρες οι τραπεζίτες.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα κλιμάκιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και θα έχει συναντήσεις με τα στελέχη των τραπεζών που χειρίζονται το θέμα του stress test.

Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η προετοιμασία της άσκησης, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Από τις επαφές όμως εκτιμάται ότι θα προκύψει κλίμα για το που θα κινούνται οι παραδοχές που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ο επόπτης.

Η επίσκεψη διενεργείται αμέσως μετά τον καθορισμό της μεθοδολογίας και είναι ενδεικτική της προτεραιότητας που δίνει ο επόπτης στην επίσπευση της διενέργειας της άσκησης προσομοίωσης για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες.

Το τελικό κείμενο της EBA για τη μεθοδολογία της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης (σ.σ το stress test για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες θα διενεργηθεί αργότερα εντός του 2018) δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προσχέδιο. Η άσκηση θα διενεργηθεί με το στατικό μοντέλο, ενώ όπως και αυτή του 2016 δεν θα έχει όρια κεφαλαιακής επάρκειας για το βασικό και το δυσμενές σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα