26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Επτά προτάσεις ΓΣΕΒΕΕ προς τον Γ. Πιτσιλή

από fimotro

Σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις, εκκαθάριση των τελικών χρεώσεων ασφαλιστικών εισφορών του τρέχοντος έτους με βάση τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους (με βάση τα εισοδήματα 2017), καθιέρωση ακατάσχετου ηλεκτρονικού τραπεζικού λογαριασμού/διάδοση ηλεκτρονικών πληρωμών, καθιέρωση αφορολόγητου για έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα/ισότιμη μεταχείριση, σταδιακή μείωση/κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και μειωμένη επιβάρυνση ΕΝΦΙΑ για δανειολήπτες α’ κατοικίας (αναλογικά με το υπόλοιπο δανείου) ζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Γ. Πιτσιλή.
Στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο διαβούλευσης που έχει εγκαινιάσει η ΑΑΔΕ με τους εμπλεκόμενους φορείς τέθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα προς διευθέτηση που αφορούν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση της φορολογικής διοίκησης και τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης. Η ΓΣΕΒΕΕ, επανέλαβε το βασικό πυρήνα των προτάσεων για τη φορολογική δικαιοσύνη και την «αντι-αναπτυξιακή» επίπτωση που ασκεί η υπέρμετρη φορολόγηση εισοδημάτων και αξιών, και η έλλειψη ενός ελάχιστου πλαισίου μετάβασης στην εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Επαναφορά στο 20% του ύψους της προκαταβολής προστίμων για την περίπτωση δικαιώματος κατάθεσης ενδικοφανούς προσφυγής.
Επίσης οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησαν επανεξέταση / εξορθολογισμό του ύψους των προστίμων (2.500 ευρώ) που αφορούν τυπικά λάθη τόσο για απλογραφικά όσο και για διπλογραφικά, (ισχύει ακόμη για απώλεια βιβλίου) αλλά και επαναφορά στο 20% του ύψους της προκαταβολής προστίμων για την περίπτωση δικαιώματος κατάθεσης ενδικοφανούς προσφυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα