26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Επιστολή στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για να συλληφθούν οι οπαδοί με το πανό έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού

από fimotro

vasiliadeis-anakoinvsiΤην έντονη αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη προκάλεσε η ανάρτηση του προκλητικού πανό για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Βασιλειάδης κάνει λόγο για «απαράδεκτο περιστατικό» και συμπληρώνει ότι «τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα».

Προαναγγέλλει, δε, ότι αν εντοπιστούν οι δράστες πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα