26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Επεσαν οι υπογραφές Ρωσίας-Τουρκίας για τους S-400

από fimotro

Στην υπογραφή συμβολαίου για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία προχώρησε η Τουρκία, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ιστότοπο hurriyetdailynews.com ανέφερε ακόμη πως τόσο αυτός όσο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τη συμφωνία.

Μάλιστα, ο ίδιος ιστότοπος αναφέρει πως η Τουρκία από την πλευρά της έχει ήδη προχωρήσει και στην κατάθεση μερικού ποσού για την αγορά.

«Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί και είναι έτοιμο προς υλοποίηση» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Κόζιν, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας στο πρακτορείο TASSκαι προσέθεσε:

«Γνωρίζετε ότι το S-400 είναι ένα από τα πλέον πολύπλοκα συστήματα, που αποτελείται από ένα σύνολο τεχνολογικών μέσων και συνεπώς στην περίπτωση αυτή υπάρχουν πολλά ευαίσθητα σημεία. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται ως προς το εν λόγω συμβόλαιο ανταποκρίνονται στα στρατηγικά μας συμφέροντα. Σε σχέση με αυτό κατανοούμε πλήρως την αντίδραση μερικών δυτικών χωρών , οι οποίες επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία».

Η αρχική συμφωνία είχε ήδη γίνει γνωστή στις αρχές του καλοκαιριού, με την τουρκική πλευρά να αφήνει αιχμές κατά των ΗΠΑ, που αρνούνταν να εξοπλίσουν τη χώρα με τα συγκεκριμένα συστήματα.

«Εγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στην χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού» , είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν τον Ιούλιο, απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα