26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν φέτος στα τέλη κυκλοφορίας…

από fimotro

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων. Παράλληλα, οι αλλαγές που εξετάζονται θα είναι οριακές και στοχεύουν στη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού – κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους– αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιουεπεξεργάζονται ήδη τα σενάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι, πλην των πολύτεκνων με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα αναρτηθούν τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να είναι πάλι τα ίδια με τα περσινά, που διαμορφώνονταν ως εξής:

1. Τα τέλη για ΙΧ προ του 2011 (με βάση τον κυβισμό) 

2.Τα τέλη για  ΙΧ από το 2011 και μετά (βάσει ρύπων) 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα