26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο!

από fimotro

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος για τον καθαρισμό τραύματος στον δεξιό μηρό, που προκλήθηκε από την έκρηξη που έγινε μέσα στο αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Πέμπτης από παγιδευμένο φάκελο. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος βρέθηκε στον “Ευαγγελισμό”. Η επίθεση προκάλεσε σοκ στον πολιτικό κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδος. Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που πρώην πρωθυπουργός δέχεται τρομοκρατική επίθεση.

H αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο. Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα στη συμβολή  των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο κ. Παπαδήμος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, όπως επίσης του οδηγού του και ενός συνοδού ασφάλειάς του. Η έκρηξη έγινε όταν ο κ. Παπαδήμος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο, αποστολέας του οποίου εμφανίζεται η Ακαδημία Αθηνών.

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου βρισκόταν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπας που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ηλιούπολη, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός είδε την φρουρά του να μειώνεται από 12 σε 8 αστυνομικούς λόγω περικοπών. Στην προηγούμενη αποστολή τρομοδεμάτων της ΣΠΦ τον περασμένο Μάρτιο υπήρχε δέμα με παραλήπτη τον κ. Παπαδήμο το οποίο όμως εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβανόταν και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης υπήρχαν συνολικά τρεις αστυνομικοί που τον συνόδευαν. Δύο στο συνοδευτικό όχημα Scoda και ένας με μοτοσικλέτα. Το Μercedes που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν της Τράπεζας της Ελλάδος όπως ο οδηγός και ο συνοδός του.

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το θώρακα και στα πόδια.

Ο κ. Παπαδήμος εξετάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου.

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό, όπως και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε λόγο για «άνανδρη επίθεση». Στον Ευαγγελισμό  μετέβη επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Βασίλη Κικίλια. Εξερχόμενος, στις 20:55, του νοσοκομείου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «τρομοκράτες, που αποτελούν εχθρούς της Δημοκρατίας».

Γύρω στις 20:30 έφτασε και η Φώφη Γεννηματά, ενώ ακολούθησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας που μετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος, την ώρα που τον άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποστολέας του φακέλου ήταν η Ακαδημία Αθηνών. Λίγο πριν ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον  Γιάννη Στουρνάρα.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

«Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι από αυτό που έγινε . Όταν έγινε η έκρηξη πιστέψαμε ότι έγινε σεισμός» είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλοι καφετέριας επί της 3ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, με την επισήμανση ότι ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε από τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Ποιός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 6 Νοεμβρίου του 2011, κι αφού είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και η συμφωνία τριών πολιτικών αρχηγών (Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη) έπειτα από διαβουλεύσεις στο Προεδρικό Μέγαρο που διάρκεσαν 96 ώρες για τη δημιουργία μιας “μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου».

Είχαν στείλει ξανά παγιδευμένο φάκελο στον Παπαδήμο - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της Π. Ρούπα

Παρέμεινε πρωθυπουργός επί έξι μήνες κι επί των ημερών του ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή το δεύτερο μνημόνιο που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενώ διατέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2002 ως το 2010.
Η θητεία του συνδέθηκε με την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την Ευρωζώνη.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Από τη θέση αυτή διαπραγματευόταν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το δάνεισμο της Ελλάδας, στα πλαίσια της κρίσης χρέους της χώρας.
Την ίδια περίοδο δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1947, κατάγεται από τη Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 – 1993) και στη συνέχεια διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα