26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Δεν θα χρησιμοποιήσει το συλλαλητήριο ως μέσο πίεσης ο Τσίπρας…

από fimotro

Οι χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, άσχετα τι λέει προς τα έξω το Μαξίμου, προβληματίζουν την κυβέρνηση. Αύριο ξημερώνει για τον κυβερνητικό συνασπισμό μια πολύ δύσκολη ημέρα κυρίως λόγω του όγκου στο συλλαλητήριο για το “Μακεδονικό” ζήτημα. Ανησυχεί το Μαξίμου για την μεγάλη διαδήλωση που ίσως αναδειχθεί σε “κύμα” αντικυβερνητικής οργής ταράσσοντας τα μέχρι σήμερα ήσυχα κοινωνικά ύδατα; Αναπόφευκτα, ναι. Εάν κάτι γνωρίζουν από πρώτο “χέρι” στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι … πλατείες τι σημαίνουν και πώς αποτελούν συχνά εφαλτήριο εξουσίας ( ή κατακρήμνισής της). Δεν είναι εξάλλου “εξασκημένοι” σε ευρείες κοινωνικές αντιδράσεις κόντρα στην πολιτική τους , γεγονός άλλωστε για το οποίο επαίρετο ο κ. Τσίπρας. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο καλούνται να λύσουν οι ιθύνοντες νόες του πρωθυπουργικού επιτελείου, την επομένη του συλλαλητηρίου και αναλόγως με την πορεία του.

Δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός

Εκείνο πάντως που φαίνεται να έχουν ήδη ξεκαθαρισμένο στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την διακηρυγμένη θέση του ότι θα επιδιώξει εδώ και τώρα λύση για τη χρονίζουσα εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ. Πληροφορίες επιμένουν, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια όσο “μεγαλειώδες” και εάν αποδειχθεί το συλλαλητήριο της Κυριακής, παρότι επισήμως, ουδείς θέλει από την Κυβέρνηση να προκαλέσει το “θυμικό” των διαδηλωτών και να τους “χαρίσει” σε ακραίες εθνικιστικές ομάδες. Επ αυτού, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είναι πολύ προσεκτικά στις διατυπώσεις τους: Δεν είναι εθνικιστές όσοι έχουν “ευαισθησία” με το εν λόγω θέμα μεν αλλά εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια, δεν χαράσσεται, δε.

Σ.Σ. Fimotro: Από αύριο ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα προστίθεται στις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αν για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί δομικό ζήτημα, για τους ΑΝΕΛ είναι και μάλιστα πολύ σοβαρό που μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική διάλυσή τους. Το θέμα είναι εάν ο πρωθυπουργός χρησιμοποιήσει το συλλαλητήριο ως μέσο διπλωματικής πίεσης για να επιβάλλει τις Ελληνικές. θέσεις. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνει. Κατά συνέπεια όλα παίρνουν τον δρόμο τους για την σύνθετη ονομασία, παρά το βροντερό όχι που φώναξαν οι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα