26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

H μάχη της βουλής για την οικονομία και τα νέα μέτρα…

από fimotro

Με την «μάχη» των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.
Μιλώντας χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου έχει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης», μολονότι στο Μαξίμου φέρονταν -τουλάχιστον μέχρι χθες- να μην ανησυχούν για ενδεχόμενες «διαρροές».

Σήμερα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και να αφήσουν εκτεθειμένη τη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί του συνόλου του πολυνομοσχεδίου όσο και επί των άρθρων, ακολουθώντας τακτική αντίστοιχη με αυτήν του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή την περίφημη «εφάπαξ 13η σύνταξη».

Με την κίνηση αυτή, ο πρωθυπουργός μετατρέπει ουσιαστικά την αποψινή ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, όπως είχε αφήσει να διαφανεί ήδη από χθες, όταν πήγε στη Βουλή και μίλησε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα