26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Δείτε live την κατάθεση του Α. Μαρτίνη στην εξεταστική για την Υγεία…

από fimotro

Στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία καταθέτει ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε πως το «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Ερυθρός Σταυρός είναι «συγκοινωνούντα». Τόνισε πως «είμαι κάτοικος Κορυδαλλού» και αναφέρθηκε αναφέρθηκε στο κατασχετήριο έγγραφο που έφτασε στην οικεία του από την Εφορία ενόσω ο ίδιος ήταν στον Κορυδαλλό, με τον πρώην πρόεδρο του Ντυνάν να κάνει λόγο για σχέδιο ψυχολογικής «εξόντωσής» του. Παράλληλα υποστήριξε:

«Τον Απρίλη που ήμουν στις φυλακές, όχι πρόεδρος πια όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, μου ήρθε κατάσχεση από την εφορία τον Μάιο του 2017 για χρέη του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που οι κύριοι αμέλησαν -σε εισαγωγικά η λέξη- να δηλώσουν και γι’ αυτό παρακαλώ να ελεγχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο πριν αποκτηθεί από τον κ. Σάλλα και θα σας παρακαλέσω να ελέγξετε τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς γιατί έπρεπε πρώτα να εξοντωθώ εγώ για να μην έχει η γυναίκα μου να με συντηρήσει, νομίζοντας πως στα 76 μου χρόνια δεν θα αντέξω για να μην βρεθώ ενδεχομένως μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το νοσοκομείο -σύμφωνα με όσα παρέθεσε- ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. «Αν ήμασταν κερδοσκοπική κλινική, την άδεια θα την παίρναμε από την νομαρχία, ενώ τότε την πήραμε από το υπουργείο Υγείας» είπε.

Παρέθεσε ταυτόχρονα ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Εκεί, όπως είπε, ο πρώην δικηγόρος του τον επισκέφτηκε και υποστήριξε αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε η μίζα για την οποία κατηγορείται: «Πες μου έναν πεθαμένο για τον λογαριασμό και την επόμενη μέρα βγαίνεις. Η διαβεβαίωση ήταν από τον ανακριτή κ. Τσιρώνη και τον βοηθό του κ. Μάρκου». Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν δέχτηκε να κάνει κάτι τέτοιο.

Αιχμές άφησε και κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τον οποίο τόνισε: «Είχαμε καιρό να βρεθούμε με έναν παλιό φίλο, τον κ. Αθανασίου τον Χαράλαμπο, αυτό θα το δείτε και στους καταλόγους όσων νοσηλεύτηκαν στο Ντυνάν. Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω, έπρεπε να εξυπηρετήσω αυτούς που θα επηρέαζαν τους ψηφοφόρους του για τα προεδρεία δικαστών και εισαγγελέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα