26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Γκάφα των Τούρκων: Δεν είναι αυτός ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης

από fimotro

Σοκαρισμένος είναι ο πολίτης του Καζακστάν που βρισκόταν στην Τουρκία για επιχειρηματικούς λόγους και είδε τη φωτογραφία του να αναπαράγεται ευρέως στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών και στη συνέχεια των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ως ο καταζητούμενος ένοπλος που την Πρωτοχρονιά εισέβαλε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη και με ένα καλάσνικοφ έσπειρε τον τρόμο, δολοφονώντας 39 και τραυματίζοντας 60 ακόμη άτομα που γιόρταζαν τον ερχομό του νέου έτους.
Οι τουρκικές αρχές δημοσιοποίησαν χθες τις φωτογραφίες του υποτιθέμενου τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δεν απεικονίζουν τον δράστη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν. Μάλιστα, ο ίδιος υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως.
Αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν πρωτοσέλιδο τη σχετική φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του δράστη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ανέφεραν ακόμη ότι ο δράστης είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το Τουρκεστάν.
Ο απεικονιζόμενος, όμως, πήγε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία. Έπειτα από έρευνα που έγινε, όντως διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.
Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και τουλάχιστον 15 από αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.
Το κίνητρο της επίθεση, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι υποψίες οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος, που οργάνωσε τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία, το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα