26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Βραβεία Οικόπολις 2018

από fimotro

Το πανέμορφο νησί της Μήλου επέλεξε φέτος το ECOCITY για την απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018. Πριν από 14 χρόνια η περιβαλλοντική οργάνωση για το αστικό περιβάλλον, δημιούργησε το θεσμό των βραβείων με σκοπό να αναδείξει την περιβαλλοντική ευαισθησία και τις καλές πρακτικές των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Ο ρόλος του ECOCITY ήταν και εξακολουθεί να είναι η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το αστικό περιβάλλον» θα πει ο Πρόεδρος του ECOCITY, Θάνος Ζαφειρόπουλος στη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της απονομής των βραβείων στις 2 Ιουνίου στο νησί των χρωμάτων.

Πριν από τρία χρόνια το ECOCITY αποφάσισε η απονομή να μην γίνεται μόνο στην Αθήνα αλλά κάθε φορά και σε άλλη πόλη προκειμένου να αναδειχτούν και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η αρχή έγινε από τη Ρόδο. Πέρυσι τα βραβεία φιλοξένησε ο Δήμος της Ραφήνας, ενώ φέτος το ECOCITY αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου της Μήλου για την συνδιοργάνωση της τελετής απονομής .

Ο Δήμος Μήλου ήδη έχει αναλάβει δράση για να εμπλέξει του κατοίκους στη γιορτή αυτή του περιβάλλοντος. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Δαμουλάκης Γεράσιμος, «οι δυο οικονομικοί πυλώνες της Μήλου, οι εξορύξεις και ο τουρισμός, παρότι είναι δραστηριότητες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ωστόσο έχουμε καταφέρει να τις ισορροπήσουμε και να προχωράνε αρμονικά μαζί». Ο κ. Δαμουλάκης έδωσε έμφαση και στην πρωτοβουλία του ECOCITY για την διοργάνωση ημερίδας για την γεωθερμία στο νησί προκειμένου «να απαντηθούν ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Έρη Μπιζάνη, η Υπεύθυνη του ECOCITY για την Τελετή των Βραβείων μίλησε για το διαδικαστικό κομμάτι. «Οι επιτροπές ανά κατηγορία βραβείων παρακολουθούν τη δουλειά των υποψηφίων όλη τη χρονιά ώστε να δώσουν τα ονόματα των προτεινόμενων» θα πει η κ. Μπιζάνη ενώ συμπληρώνει ότι για να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των βραβείων στη διαδικασία αξιολόγησης εμπλέκονται περισσότεροι από 50 εθελοντές. «Πολλές επιτροπές και πολλαπλές αξιολογήσεις προκειμένου αυτοί που θα πάρουν τα βραβεία να αντιπροσωπεύουν το άριστο».

Φέτος η ΚΕΔΕ αγκαλιάζει τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και όπως θα πει ο Πρόεδρος, Πατούλης Γεώργιος «τα βραβεία του ECOCITY συμβάλουν στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των Δήμων για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη». Επιπλέον ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι για την κυκλική οικονομία και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Τελετή της Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι πάντα μια ευχάριστη και εντυπωσιακή βραδιά, χάρη στην άψογη σκηνοθεσία του κ. Κροντηρά, ενώ τα αγαλματίδια είναι πάντα μοναδικά, συμβολικά και έργο διαφορετικού γλύπτη.

Πηγή: tourismtoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα