26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

«Βούλιαξαν» Κέρκυρα, Ηπειρος από την κακοκαιρία

από fimotro

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο την Κέρκυρα, με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ, ενώ από την Πέμπτη έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης, ενώ σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή έσπευσε και η Πυροσβεστική, που μέχρι αυτή την ώρα έχει προβεί σε δεκάδες κοπές δέντρων, ενώ ΙΧ όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr κορμοί δέντρων έχουν πέσει πάνω σε αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί και ποτάμια. Επίσης λόγω της καταιγίδας πλημμύρισαν αίθουσες του 1ου ΕΠΑΛ.

Πλημμύρες στους Παξούς

Αργά το βράδυ σε ορμητικούς χείμαρρους είχαν μετετραπεί οι δρόμοι στον Γάιο την πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί.

Τα ορμητικά νερά που συσσωρεύτηκαν από το μεγάλο όγκο της βροχής, έγιναν ποτάμια και κατάφεραν να παρασύρουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, παρότι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, «τη φετινή χρονιά, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έγιναν τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα στο νησί».

Μέχρι αργά τη νύχτα στο έλεος του νερού στο Γάιο, βρίσκονταν δεκάδες σπίτια και μαγαζιά που είναι πλημμυρισμένα, ενώ στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Υπερχείλισε ο ποταμός Λούρος – Απειλούνται δεκάδες σπίτια

Άσχημη είναι η κατάσταση στον Λούρο Πρέβεζας από την σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής την περιοχή.

Όπως αναφέρει το mypreveza.gr, κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι από την πλευρά του ποταμού έχουν πανικοβληθεί, καθώς το ποτάμι έχει υπερχειλίσει και το νερό βρίσκεται σε τέτοιο ύψος που ουσιαστικά τους έχει εγκλωβίσει στο εσωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα