26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Βενεζουέλα: Οπαδοί του Μαδούρο εισέβαλαν στη Βουλή και τραυμάτισαν βουλευτές της αντιπολίτευσης

από fimotro

Η επίθεση –όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση- έγινε με την ανοχή της αστυνομίας. Ανάμεσα στους βουλευτές που τραυματίστηκαν βρίσκονται οι Αρμάνδο Άρμας, Χουάν Γκουαϊδιδό και Αμέρικο ντε Γράσια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δημοσιογράφους που δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν. Συνολικά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι οπαδοί του Μαδούρο κρατούσαν όπλα, ενώ έριξαν και δακρυγόνα. Στο Κοινοβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται βουλευτές να αιμορραγούν στο κεφάλι, άλλοι να κείτονται στο έδαφος και άλλοι να είναι γεμάτοι αίματα και να ζητούν βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χτύπησαν τους βουλευτές στο κεφάλι με μεταλλικά αντικείμενα, ενώ άρπαξαν από δημοσιογράφους και τεχνικούς κάμερες και άλλο τεχνικό εξοπλισμό. Οι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής επενέβησαν μόλις οι οπαδοί του Μαδούρο ολοκλήρωσαν την επίθεση και έφυγαν.

«Υπάρχουν περίπου 100 νέοι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν από αυτό το καθεστώς. Ήμασταν περίπου 100 βουλευτές εδώ. Θα υπερασπιστούμε τη Βενεζουέλα, για αυτό εκλεγήκαμε. Όσο και να μας κοστίσει θα συνεχίσουμε, είμαι περήφανος» δήλωσε μετά την επίθεση ο βουλευτής Αρμάνδο Άρμας με αίματα στο κεφάλι.

Την ώρα της επίθεσης ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο μιλούσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στην στρατιωτική παρέλαση στο Καράκας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική γιορτή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα