26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Γερμανική ανατροπή: Ο Σουλτς πέρασε μπροστά από τη Μέρκελ!

από fimotro

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού στη Γερμανία καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία οι Σοσιαλδημοκράτες περνούν μπροστά απ’ τους Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ!
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την εφημερίδα Bild το SPD κερδίζει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα πιάνοντας ποσοστό 31%. Έτσι το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς ανεβαίνει δέκα ολόκληρες μονάδες σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το κόμμα της Μέρκελ.
Τα δύο αδελφά κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης, CDU και CSU χάνουν τρεις μονάδες πέφτοντας στο 30%.
Το Αριστερό Κόμμα κερδίζει μία μονάδα πιάνοντας ποσοστό 10%, οι Πράσινοι μετρούν απώλειες 2% φθάνοντας στο 7%, ενώ τρίτη δύναμη αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 12%. Οι Φιλελεύθεροι με το 6% που πιάνουν σ’ αυτή τη δημοσκόπηση εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Μπούντεσταγκ.
Έτσι βάσει των δημοσκοπικών αυτών αποτελεσμάτων ένας μεγάλος συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Χριστιανοδημοκρατών θα έπιανε ποσοσο 61%, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες ως πρώτο κόμμα θα είχαν το δικαίωμα να εκλέξουν τον επόμενο καγκελάριο της Γερμανίας!

Σ.Σ. Fimotro: Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τη Μέρκελ που αρχικά πίστευε ότι θα κάνει περίπατο στις Γερμανικές εκλογές. Τώρα τα πράγματα ζορίζουν και όπως όλα δείχνουν θα ζορίσουν για τη Μέρκελ ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα