26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ανακοινώνεται αύριο η Επιτροπή που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης

από fimotro

Τη συγκρότηση της Επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοια επιτροπή, που θα αφορά τα οικονομικά της παιδείας, από τα προνήπια μέχρι και τα διδακτορικά, δεν υπήρξε από την ίδρυση του ελληνικού κράτους».
«Σε αυτή την επιτροπή ζητήσαμε τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων που θα μας υποδείξουν άλλα κόμματα. Και θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι όλα τα κόμματα, γενναιόδωρα και χωρίς καμία υστεροβουλία, υπέδειξαν εμπειρογνώμονες. Δύο κόμματα δεν υπέδειξαν εμπειρογνώμονες. Είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, αλλά όλα τα άλλα έχουν υποδείξει τα πρόσωπα», είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι θα είναι μια επιτροπή που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και η κυβέρνηση δεσμεύεται σε τρία χρόνια, να κλείσει τις ψαλίδες, τουλάχιστον ως προς τις ανελαστικές δαπάνες, για να σταματήσει η παθογένεια που υπάρχει μέχρι σήμερα. Ο υπουργός είπε ακόμη, ότι αύριο είναι η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής και εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα