26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Μήνυμα Τσίπρα: Η συμφωνία κλείνει μόνο με μέτρα για το χρέος…

από fimotro

Η όποια λύση συνδέεται αναπόφευκτα με “ουσιαστικά μέτρα για το χρέος” διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Εθνος”.
Όπως επισημαίνει, «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται” καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 -και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται». Εν τω μεταξύ, αποχωρώντας το απόγευμα του Σαββάτου από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αν θα υπάρξει συμφωνία μέσα στον Απρίλιο, είπε «Ναι, θα έχουμε, αλλά ότι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ότι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «στηρίζει την προσπάθεια της διαπραγματευτικής ομάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, κοινωνικά βιώσιμη και ταυτόχρονα συνολική σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους, με βιώσιμα πλεονάσματα που θα δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής σελίδας στην οικονομία και οριστικής εξόδου της χώρας από τη κρίση», προσθέτοντας: «Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης βαραίνουν αποκλειστικά και μόνον, όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι, και δεν σέβονται όσα έχουν οι ίδιοι συμφωνήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα