26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ακυρώνεται για λόγους Ασφαλείας η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα!

από fimotro

Στην ακύρωση της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα, για λόγους ασφαλείας, προσανατολίζονται οι Αμερικανοί επιτελείς που ασχολούνται με την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,επανεξετάζονται στο σύνολό τους όλα τα μέτρα ασφαλείας, η διαδρομή που θα ακολουθήσει αλλά και οι χώροι στους οποίους θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έκαναν την Παρασκευή αυτοψία στο σημείο όπου προγραμματιζόταν να γίνει η ομιλία ειδοποιήθηκαν από τους ανωτέρω τους ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση ακυρώνεται.
Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλική Πρεσβεία, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των αμερικανικών αρχών ασφαλείας εξέφρασαν ενστάσεις σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ομιλίας σε ανοιχτό χώρο, ειδικά μετά την έκρηξη χειροβομβίδας την Πέμπτη έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία.
Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 16 Νοεμβρίου, στο πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, κοντά στο αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ που γνωμοδότησε θετικά για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου.
«Αστακός» η Αθήνα
Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.
Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα