26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το τριπλό έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους

από fimotro

Σε αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου για την υπόθεση του εγκλήματος των Αγίων Αναργύρων προχωρούν οι κληρονόμοι της άτυχης συζύγου του δράστη και αυτόχειρα, αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός, που ήταν στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από το 1996, στις 18 Δεκεμβρίου είχε σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του, ηλικίας 3,5 ετών και στη συνέχεια είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση «η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί».

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αγαπηνόςστον ΑΝΤ1: «Εαν διαπιστωθεί ότι υπήρξε παράλειψη του Δημοσίου, όπου ανήκε ο δράστης να διαγνώσει εγκαίρως την ψυχιατριακή κατάσταση του δράστη, δημιουργείται ευθύνη αποζημίωσης από το Δημόσιο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι πόσες φορές έχει ενεργοποιηθεί πραγματικά η διαδικασία. Πρέπει δε να διαπιστωθεί μήπως οι έλεγχοι γίνονται τελικά γραφειοκρατικά και τυπικά χωρίς ουσιαστικό έλεγχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα