26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Αγνωστο εάν επιστρέψουν στην Αθήνα οι Θεσμοί

από fimotro

Μικρή αλλά όχι επαρκής πρόοδος καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν λίγο πριν το Eurogroup ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τους επικεφαλής των θεσμών. Οπως σημειώνουν πηγές της ΕΕ, δεν προβλέπεται άμεσα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Εξηγούν ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να καταστεί εφικτή η επιστροφή των κλιμακίων και ανάμεσα σε αυτά ονομάτισαν την ενέργεια.

“Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως”, είπαν οι ίδιες πηγές και συμπλήρωσαν ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα συνδέεται με προοπτική προς συμφωνία.

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφορικά με το πιθανό αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup, αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. «Έχω συχνά συναντήσεις με όλες τις πλευρές και είχα και μια σήμερα (αναφερόμενος στη πολυμερή συνάντηση λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup), θα ενημερώσω το Eurogroup και θα σας ενημερώσω έπειτα», τόνισε ο Ολλανδός πολιτικός.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ευρωζώνης επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Επίσης, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι σύντομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα