26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Έντονες φήμες στη Βρετανία για παραίτηση της Μέι

από fimotro

Έντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία στη Μ. Βρετανία. Δεν αποκλείεται έως το μεσημέρι η πρωθυπουργός της Βρετανίας να υποβάλει την παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών, οι οποίοι χωρίς τη Μέι στο «τιμόνι» θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού. Την ίδια ώρα, η Citi αναφέρει σε σημείωμά της, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι «μετά από μια φτωχή, όπως θεωρήθηκε από πολλούς, εκστρατεία και την αδυναμία να μεταφραστεί ένα σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα σε μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναμένουμε ότι η Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί».

Εσωκομματικά πυρά δέχεται η Μέι: «Φριχτή» προεκλογική εκστρατεία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια “φριχτή” προεκλογική εκστρατεία, μετά το πέρας της οποίας το Συντηρητικό κόμμα φαίνεται ότι χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δήλωσε η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών. “Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της”, δήλωσε η Σόμπρι στο BBC. “Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείριση αυτής της εκστρατείας”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα