26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Χοντρή γκρίνια από βουλευτές άκουσε ο Α. Τσίπρας

από fimotro

Την γκρίνια των βουλευτών του άκουσε σήμερα ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εν αντιθέσει προς του υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιάννη Δραγασάκη και Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση λίγη ώρα μετά τις δικές τους ομιλίες, ο πρωθυπουργός έμεινε μέχρι το τέλος όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Οι βουλευτές μάλιστα το επισήμαναν –την αποχώρηση των αρμοδίων υπουργών-, ωστόσο όπως είπαν με χιούμορ κάποιοι από αυτούς, αφού είμαστε μεταξύ μας ας μιλήσουμε ανοικτά.
Μέχρι το τέλος έμειναν περίπου οι μισοί ενώ γύρω στους 30 πήραν τον λόγο.
Υπήρξε αρκετή γκρίνια μέχρι και λελογισμένοι «τσαμπουκάδες», από βουλευτές που μέχρι τώρα απέφευγαν να μιλήσουν τουλάχιστον σε συλλογικές διαδικασίες.
Στόχος οι υπουργοί για τους οποίους ελέχθη ότι «κρατούν τις πόρτες των υπουργείων κλειστές, δεν δέχονται τους βουλευτές» αλλά και κριτική για «αλαζονεία, διαχειριστική ανεπάρκεια σε θέματα της καθημερινότητας, αβελτηρία στην άσκηση διοίκησης».
Φυσικά το ερώτημα «γιατί να πάρουμε μέτρα όταν πετυχαίνουμε τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα;», ακούστηκε σε διάφορες παραλλαγές όπως επίσης «πώς θα δικαιολογήσουμε εμείς στις εκλογικές μας περιφέρειες την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, όταν μάλιστα μιλούμε για καθαρή έξοδο και επικαλούμαστε τα υψηλά πλεονάσματα».
Αρκετοί είπαν ότι πέρα από τις γενικές διακηρύξεις ότι «βγαίμουμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, κλπ, θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα που να στηρίζουν την κοινωνία όπως κοινωνικά προγράμματα, χρηματοδοτήσεις έργων, διάθεση κονδυλίων για στήριξη της τοπικής οικονομίας».
Έμπειρο στέλεχος που παρακολούθησε τη συνεδρίαση έλεγε ότι «οι βουλευτές έδειξαν ότι νιώθουν την ανάσσα των εκλογών που έρχεται.
Πολλοί από αυτούς μιλούσαν για πρώτη φορά σε παρόμοια διαδικασία διεκδικούν αυτόνομο και αυτάρκη ρόλο και απαιτούν αποτελέσματα από την κυβερνητική δραστηριότητα».
Από την Κουμουνδούρου πάντως διέρρευσε ότι το κλίμα ήταν καλό, η κριτική είναι αναμενόμενη και ευπρόσδεκτη, «δεν ισχυριζόμαστε οτι τα πράγματα είναι εύκολα για την κοινωνία, αλλά υπάρχει βελτίωση», έλεγαν κομματικές πηγές και πρόσθεταν ότι «το συλλογικό σχέδιο υπηρετείται από όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα