27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Καίγονται σπίτια στην Σκιλλουντία Ηλείας – Εκκενώνουν το χωριό!

από fimotro

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το χωριό Σκιλλουντία στην Ηλεία και δυστυχώς καίγονται σπίτια. Το χωριό έχει βυθιστεί στο σκοτάδι ενώ κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν τη δική τους μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού. Πολλοί από τους κατοίκους έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού ενώ η Αστυνομία ενημερώνει τον κόσμο να απομακρυνθεί από σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα.

Σε τρία μέτωπα η φωτιά

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Όμως, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα