27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Περί τα 16 δισ. δολάρια έχασαν οι πλούσιοι της Ρωσίας από τις κυρώσεις!

από fimotro

Κατά 16 δισ. δολάρια μειώθηκε η καθαρή αξία των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας τη Δευτέρα –αφαιρώντας όλα τα κέρδη σε σχέση με το περασμένο έτος- μετά από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Και οι 27 Ρώσοι μεγιστάνες που περιλαμβάνονται στη Bloomberg Billionaires Index έχασαν λεφτά, με πρώτον και κύριο τον Vladimir Potanin, που κατέχει ορυχείο νικελίου στη Σιβηρία και του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 2,25 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil, Vagit Alekperov, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,37 δισ. δολάρια, ενώ του Viktor Vekselberg της Renova Group, μειώθηκε κατά 1,28 δισ. δολάρια.

Ο Vekselberg είναι ένας από τους επτά Ρώσους μεγιστάνες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις την προηγούμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση Trumnp ως αντίποινα για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Έλαβε μέτρα τη Δευτέρα για να περιορίσει την έκθεση των ελβετικών του συμμετοχών στις κυρώσεις.

Ο Oleg Deripaska, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που δέχθηκαν κυρώσεις, έχασε 905 εκατ. δολάρια τη Δευτέρα και είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περισσότερο από 2 δισ. δολάρια τις δύο τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης.

Οι απώλειές του προήλθαν από τον βιομηχανικό του όμιλο En+ Group Plc, η μετοχή του οποίου έχει υποχωρήσει 54% από την προηγούμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Μέσω της ΕΝ+, ο Deripaska ελέγχει τη μισή United Co Rusal, του γιγαντιαίου παραγωγού αλουμινίου που επίσης επλήγη από τις κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα