26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Deutsche Bank: Πρόστιμο $41 εκατ. στις ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος

από fimotro

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 41 εκατ. δολάρια για να δώσει τέλος σε κατηγορίες από τη Fed, βάσει των οποίων οι αμερικανικές της δραστηριότητες απέτυχαν να διατηρήσουν επαρκείς δικλείδες προστασίας ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος.

Οι αμερικανικές δραστηριότητες της τράπεζας με έδρα στη Φρανκφούρτη δεν συμμορφώθηκαν με την Πράξη Τραπεζικού Απορρήτου, η οποία απαιτεί από τα ιδρύματα να βοηθήσουν τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ να αποτρέπουν παράνομες συναλλαγές, ενημέρωσε η Fed την Τρίτη.

Η ρυθμιστική αρχή εξέδωσε διαταγή άρσης και παράλειψης (cease and desist order) για τη γερμανική τράπεζα, με την οποία απαιτεί η Deutsche Bank να εξαλείψει «ριψοκίνδυνες και επισφαλείς πρακτικές». Ακόμα, η τράπεζα συμφώνησε να βελτιώσει τις διαδικασίες ελέγχου και να τονώσει την επίβλεψη της ανώτατης διοίκησης.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα αποκατάστασης που αναφέρονται στη διαταγή της Fed και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της», τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα έχει επισημάνει πως η ανεπαρκής επίβλεψη της γερμανικής τράπεζας περιλαμβάνει «πιθανώς ύποπτες συναλλαγές» δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2011 και 2015. Οι συναλλαγές περιλαμβάνουν και θυγατρικές στην Ευρώπη, οι οποίες δεν προσέφεραν «ακριβείς και ολοκληρωμένες πληροφορίες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα