Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται στην εσωτερική πολιτική ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την αντιπολίτευση να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Η δημοτικότητα του Σουλτάνου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καταποντίζεται, με τον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, και την ακροδεξιά ηγέτη Μεράλ Ακσενέρ να τον κερδίζουν πλέον κατά κράτος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, αν σήμερα γίνονταν εκλογές η αντιπολίτευση, αν συμμαχούσαν 2-3 κόμματα μαζί, θα κέρδισε την κυβερνητική συμμαχία.

ΑΚΡ 33.2%
CHP 26.8%
IYI 13.8%
HDP 9.7%
MHP 6.9%

Στην ερώτηση, «Θα ψηφίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία;» το 48,2% απάντησε «Σίγουρα όχι!»

Εάν υποψήφιοι για την προεδρία ήταν μόνο ο δήμαρχος Άγκυρας κι ο Τούρκος πρόεδρος, ο Μανσούρ Γιαβάς θα κέρδιζε κατά κράτος τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 47,7% των πολιτών προτιμά το δήμαρχο Άγκυρας και μόλις το 33,8% τον Τούρκο πρόεδρο.

Στην ερώτηση ποιον αισθάνεται ο πολίτης πιο κοντά του, τον Ερντογάν ή τη Μεράλ Ακσενέρ, η ακροδεξιά ηγέτης αγγίζει περισσότερο την τουρκική κοινή γνώμη πλέον με 44,1%, έναντι 39,5% του Τούρκου προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα