Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ότι ο ΠτΔ ήταν ενήμερος για την δράση του Παπαγγελόπουλου

Σε αποκαλύψεις για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμπλέκοντας στην σκευωρία Novartis και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» άφησε να εννοηθεί πως με ευθύνη του πρώην αναπλήρωτη υπουργού Δικαιοσύνης είχε στηθεί ένα ιδιότυπο παραδικαστικό κύκλωμα.

«Όντας το δεξί χέρι και το μακρύ χέρι τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε δικαστικές υποθέσεις και σαφώς πρέπει να ελεγχθεί» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση την αφήγηση που λέει ότι έδρασε μόνος του και ότι ήταν αμέτοχοι αυτής του της δράσης οι πολιτικώς προϊστάμενοι του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πάντα, η Δικαιοσύνη είναι πολύτιμος πυλώνας της δημοκρατίας και όταν η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται και υποσκάπτεται ουσιαστικά καταργείται όχι απλώς η προσδοκία δικαίου της κοινωνίας αλλά και η ίδια η δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων, για την «εμπλοκή» του Προέδρου της Δημοκρατίας η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είναι σαφέστατο ότι στις παρεμβάσεις που έκανε ο Παπαγγελόπουλος ρόλο εντολέα, ρόλο ανθρώπου που προΐσταται διαδραμάτισε ο Παυλόπουλος, όπως και ο Τσίπρας. Αυτά τα ξέρουν οι πάντες αλλά σιωπούν».

«Ξέρω πολύ καλά ότι ο Παυλόπουλος κάνει το γύρο των τηλεφωνημάτων σε δημοσιογράφους μη και ειπωθεί κάτι κακό για τον ίδιο, αλλά ξέρω επίσης πολύ καλά ότι αυτό το πρόσωπο έχει διαδραματίσει αλγεινό ρόλο στη διαχείριση της ευθύνης του και θα πρέπει να ελεγχθεί» υποστήριξε.

«Ο Παπαγγελόπουλος ξέρουμε ότι είναι το πρόσωπο που τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ επί Παυλόπουλου στη διακυβέρνηση Καραμανλή, ξέρουμε ότι διατηρήθηκε ως στενότατος συνεργάτης και εγγύτατα διακείμενος στον Παυλόπουλο και όταν αυτός ανέλαβε πρόεδρος της Δημοκρατίας» συμπλήρωσε για να τονίσει πως «ο Παυλόπουλος δεν έπαψε ποτέ να παρεμβαίνει σε διαδικασίες εκκρεμείς ενώπιον της Δικαιοσύνης και ξέρουμε επίσης ότι ο Τσίπρας τον τοποθέτησε εκεί τον Παπαγγελόπουλο όχι για κάποια άλλα χαρίσματά του αλλά με την προσδοκία προφανέστατα να κάνει τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανε».

Παρέμβαση και στο Μάτι

«Περιγράφω ένα παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο έφτασε να δρα ακόμα και σε υποθέσεις οι οποίες θα έπρεπε να μην αγγίζονται. Ότι παρενέβησαν εξόφθαλμα στην υπόθεση για το Μάτι και έφτασαν να καθοδηγούν και να λαμβάνει βεβαίως εντολές στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου, και έφτασε ο Κοντονής να κάνει συναντήσεις με τη Δημητρίου κρυφές για να καθοδηγήσει την έρευνα μακριά από τις κυβερνητικές ευθύνες είναι κάτι το οποίο βεβαίως εντάσσεται σε αυτή την παραδικαστική λειτουργία» τόνισε και συνέχισε: «Υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης με τοποθέτηση προσώπων που ήταν διατεθειμένα να λαμβάνουν και να εκτελούν εντολές, ένα από αυτά είναι η κα Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ένα άλλο τέτοιο πρόσωπο είναι η κα Παπασπύρου και άλλα πρόσωπα βεβαίως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως «οι χειρισμοί Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis που είναι ένα κομμάτι το οποίο έχουμε δει είναι προκλητικά έτσι συντονισμένοι ώστε να εξυπηρετούν την τότε κυβερνητική σκοπιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα