Ζέντερ: Είμαι έτοιμος για να διεκδικήσω την καγκελαρία της Γερμανίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ετοιμος για να διεκδικήσει την γερμανική καγκελαρία δηλώνει ο Μάρκους Ζέντερ.

Οπως μεταδίδει η Bild, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, πρωθυπουργός της Βαυαρίας δήλωσε: «Εάν το CDU ήταν έτοιμο και θέλει να με στηρίξει, τότε θα είμαι έτοιμος».

Ο Ζέντερ δήλωσε ακόμη ότι η υποψηφιότητα δεν ήταν στα σχέδιά του, αλλά δέχθηκε «πολλά αιτήματα» και «μεγάλη ενθάρρυνση» από στελέχη αλλά και πολίτες. Εάν τελικά δεν επιλεγεί για το χρίσμα, διαβεβαίωσε, θα δεχθεί την απόφαση «χωρίς πικρία» και θα συνεχίσει την «καλή συνεργασία» με το CDU. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Αρμιν Λάσετ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να λάβει το χρίσμα της Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης δήλωσε μάλιστα ότι «το ερώτημα του χρίσματος θα απαντηθεί σωστά, με διαβουλεύσεις και με την μεταξύ μας συνεννόηση.»

Παραδοσιακά είναι ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος εκείνος που ηγείται της Χριστιανικής Ένωσης στις εκλογές ως υποψήφιος Καγκελάριος. Μέχρι τώρα υπήρξαν δύο εξαιρέσεις, με τον Φραντς Γιόζεφ Στράους το 1980 και με τον Έντμουντ Στόιμπερ το 2002. Ο κ. Ζέντερ ανέφερε μεν ότι θα πρέπει να επιλεγεί ο υποψήφιος, ο οποίος θα έφερνε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Χριστιανική Ένωση, τόνισε ωστόσο ταυτόχρονα ότι «το γεγονός ότι το CDU είναι το μεγαλύτερο κόμμα από τα δύο δεν μπορεί πλέον να αρκεί ως επιχείρημα».

Δημοσκοπήσεις: Εδειχναν μπροστά τον Ζέντερ πριν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του

Στις δημοσκοπήσεις ο Ζέντερ, πριν ακόμη εκφράσει επισήμως τις προθέσεις του, προηγείτο σημαντικά του κ. Λάσετ στο ερώτημα «ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση;». Η απόφαση των δύο κομμάτων αναμένεται να έχει ληφθεί το αργότερο έως την εορτή του Αγίου Πνεύματος, αλλά η πίεση για ταχύτερες διαδικασίες αυξάνεται συνεχώς – εντείνεται μάλιστα τόσο από τα αρνητικά δημοσκοπικά στοιχεία όσο και από την ανακοίνωση των Πρασίνων ότι θα αποφασίσουν για το δικό τους χρίσμα στις 19 Απριλίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα