Ζαχαράκη: Επενδυτικές ευκαιρίες σε ξενοδοχεία και θαλλάσιο τουρισμό

από fimotro

Στο Ελληνο-Σαουδαραβικό επιχειρηματικό φόρουμ που γίνεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας έδωσε το παρών η Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή ανάπτυξης των διμερών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία.

Με το βλέμμα στραμμένο στο πεδίο του τουρισμού, η υφυπουργός υπογράμμισε τα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των διμερών σχέσεων στο εν λόγω πεδίο, καθώς τόσο στο επίπεδο των αφίξεων όσο και τουριστικών επενδύσεων οι δυο χώρες βρίσκονται στην αρχή.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκέλος των επενδύσεων κι αυτό αποδεικνύεται και από την πολυμελή επιχειρηματική αποστολή και το ενδιαφέρον που δείχνει για την τουριστική βιομηχανία.

Η υφυπουργός Τουρισμού στην παρέμβασή της στο φόρουμ επικεντρώθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που υφίστανται στο πεδίο των ξενοδοχείων, στο μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού και την ανάπτυξη μαρίνων, αλλά και τον τουρισμό ευεξίας και αθλητικού τουρισμού. Άλλωστε η Ελλάδα, όπως εξήγησε η κ. Ζαχαρράκη, είναι ένας ιδανικός τόπος για τους Σαουδάραβες όχι μόνο για την αναψυχή τους, αλλά και για τις επενδύσεις τους.

Όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη, το υπουργείο Τουρισμού δίνει μεγάλη έμφαση στο σκέλος των απευθείας πτήσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, ώστε να έχει περισσότερες αφίξεις η Ελλάδα, και για τουριστικούς και για επενδυτικούς λόγους. Για το λόγο αυτό προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ανάπτυξη απευθείας πτήσεων. Την ίδια στιγμή το υπουργείο θα μεταφέρει τεχνογνωσία στο πεδίο της εκπαίδευσης, ενώ ψηλά στην ατζέντα είναι και οι ειδικές μορφές τουρισμού.

Να τονιστεί τέλος ότι το 2019 περίπου 20.000 ήταν οι αφίξεις Σαουδαράβων προς την Ελλάδα, ενώ ο στόχος είναι να πολλαπλασιαστούν αυτά τα νούμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα