Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η πρόσληψη 1.184 εκπαιδευτικών

από fimotro

Το άνοιγμα από χθες των Γυμνασίων και Λυκείων (πλην των τελευταίων στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική) σηματοδοτεί μια προσπάθεια επαναφοράς των μαθητών στη φυσική τους τάξη και σε μια μερική κανονικότητα ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες απουσίας από το σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα η διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα στη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων, προχώρησε την Παρασκευή στην ανακοίνωση 1.184 προσλήψεων εκπαιδευτικών ως προσωρινών αναπληρωτών, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία έως και σήμερα Τρίτη, απευθείας στη σχολική μονάδα πρόσληψής τους.

Οι προσλήψεις αφορούν εκπαιδευτικούς κλάδων/ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, βάσει ειδικής προκήρυξης για την κάλυψη λειτουργικών κενών, και κατανέμονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (259 στην Ειδική Αγωγή και 269 στη Γενική Εκπαίδευση), στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (83 στην Ειδική Αγωγή και 573 στη Γενική Εκπαίδευση) και στη Σιβιτανίδειο Σχολή (3).

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση καλύπτει συνεχώς τις ανάγκες των φορέων του Δημοσίου με το απαιτούμενο προσωπικό, δίνοντας έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα